انتشارات گیلنا و شیوه افزایش تمرکز در مطالعه قسمت (1)
- بهدست: محمدرضا بهادری
- دستهبندی: مقالات
- Tags: تمرکز, مطالعه, یادگیری
انتشارات گیلنا و شیوه افزایش تمرکز در مطالعه قسمت (1)
تمرکز حالتی ذهنی و روانی است که در آن تمام قوای حسی و روانی فرد بر روی موضوعی معطوف می گردد. ذهن انسان همواره تمایل دارد که فعالیت داشته و درگیر چیزی باشد، بنابراین اگر کاری که شما انجام می دهید ذهن شما را درگیر نکرده باشد و تمرکز کافی روی انجام آن نداشته باشید، ذهن شما به سمتی می رود که بتواند خود را مشغول کند، این تعریفی از حواس پرتی است. داشتن تمرکز در تمام امور از جمله مطالعه و درس خواندن از ضروریات است.
فردی که تمرکز بالایی دارد:
تحقیقات نشان می دهد افرادی که در کارهایشان تمرکز دارند بازدهی به مراتب بیشتری نسبت به افراد حواس پرت دارند و حتی در تبدیل کردن نقاط ضعف خود به قوت موفق تر از بقیه عمل می کنند. ارتباط مستقیمی میان تمرکز و قدرت یاد گیری وجود دارد.
شما بر هر آن چه که توجه خود را جلب کنید، قلب و ذهن شما هم به آن سو کشیده می شود. پس لازم است به این نکته مهم توجه داشته باشیم که تمرکز کردن بر امور کم ارزش سرعت رسیدن شما را به امور مهم تر و دارای ارزش، کم می کند.
اگر فرد در کاری که انجام می دهد تمرکز کافی داشته باشد، در آن کار رشد می کند و در نتیجه اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کند و موفق تر خواهد شد.
فردی که بر افزایش تمرکز خود کار کرده است، می تواند به سرعت در برابر حوادث عکس العمل های خوب و درست از خود نشان دهد.
افزایش تمرکزدر دانش آموزان به آن ها کمک می کند که مطالب را با سرعت زیادی به حافظه خود بسپرند و در مواقع لزوم از آن ها استفاده کنند. تمرکز خطاهای احتمالی را کاهش می دهد.
برای شروع هر کاری در اولین مرحله باید هدف از انجام آن مشخص شود، افزایش تمرکز کمک شایانی به هدف مند کردن افکار شخص خواهد کرد.
افرادی که تمرکز دارند در برابر حوادثی که در پیرامون شان رخ می دهد با آرامش برخورد می کنند، زیرا حواس پرتی باعث ایجاد نگرانی و اضطراب در فرد می شود. افراد متمرکز در کمال آرامش بهترین عکس العمل ها را نشان می دهند.
افزایش تمرکز باعث پر رنگ بودن افکار در ذهن فرد می شود و این باعث می شود از پرداختن به امور پوچ جلوگیری شود و در نتیجه در وقت و انرژی صرفه جویی می شود.
روش تار عنکبوت
اگر به تار عنکبوت یک بار دست بزنیم با تکان خوردن تار،عنکبوت تکان خورده و فورا واکنش نشان می دهد، اما با تکرار در تکان دادن تار، دیگر عنکبوت عکس العملی از خود نشان نمی دهد. ما هم اگر در زمان مطالعه عواملی را که باعث حواس پرتی مان می شوند نادیده بگیریم و در برابر آن ها ضعف نشان ندهیم می توانیم در حفظ تمرکز خود قدم بزرگی برداریم.
انتشارات گیلنا ناشر برتر کتب آموزشی کنکور
بدون دیدگاه