تحصیل مجدد در رشته پزشکی

مقالات

تحصیل مجدد در رشته پزشکی با محصولات نشر گیلنا

بیش از نیمی از کسانی که با مرکز مشاوره ما تماس می گیرند، لیسانس یا فوق لیسانس دارند. آنها برای تحصیل مجدد در رشته پزشکی تماس گرفته اند. می پرسند: به نظر شما دادن کنکور مجدد بعد از لیسانس کار درستی است؟ آیا تحصیل مجدد در رشته پزشکی خوب است؟ تحصیل مجدد در رشته دندان پزشکی چطور؟ برای تحصیل مجدد در رشته پزشکی چه درصدی برای دروس لازم است؟ کنکور مجدد پزشکی سخت است؟! اصلا چگونه رشته پزشکی قبول شویم؟

این موضوع یکی از چالش برانگیزترین موضوعات برای افرادی است که می خواهند کنکور مجدد دهند. قبل از برنامه ریزی برای این افراد، سوالاتی از آنها می پرسیم تا شرایط آنها را بهتر درک کنیم. همچنین فرصت ها و تهدیدات این اقدام را توضیح می دهیم تا تصمیم عاقلانه تری در این مورد بگیرند.

وقتی صحبت از کنکور مجدد پزشکی می شود، بسیاری از مراکز بخاطر سواستفاده مالی می گویند بله حتما انجام دهید. ما در اینجا توصیه نمی کنیم که حتما اینکار را انجام دهید. زیرا انجام این کار برای هر فردی نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. ممکن است شخصی اقدام به این کار کند اما اواسط مسیر از درس خواندن خسته شود. به اصطلاح عامیانه ببرد. این بخش اطلاعات کافی و مورد نیاز برای تصمیم عاقلانه تر در این خصوص ارائه شده. دلایل افراد برای انجام این کار و موانع و فرصت های آن را شرح می دهیم. با مطالعه این بخش دیدتان بازتر خواهد شد و تصمیم درست تری خواهید گرفت.

دلایل علاقه به تحصیل مجدد در رشته پزشکی

کسب درآمد و پول

اولین دلیل عمده ای که خیلی ها را به تحصیل مجدد پزشکی ترغیب می کند، کسب درآمد و پول است. بخاطر کسب درآمد و پول حاضر اند سختی های بسیاری را تحمل کنند. می گویند: می خواهم پزشکی بخوانم که درآمدم بالاتر برود. چه درآمدی بهتر از این که پزشک در اتاق عمل هفت میلیون بگیرد. یک جراحی بینی برای سه ساعت ده میلیون سود دارد. چه کاری انجام دهیم که در عرض سه ساعت این مقدار پول را کسب کنم و…

درآمد بالای پزشکی واضح و روشن است. اما پزشکانی که این درآمدها را کسب می کنند در ازای آن زحمات زیادی کشیده اند و زمان های طولانی را مشغول به تحصیل بوده اند. کسی که بخواهد پزشکی بخواند اول باید هفت سال برای دوره عمومی وقت بگذارد. بعد سه الی چهار سال برای دوره تخصصی اش در نظر بگیرد. در مجموع بین ده الی یازده سال طول می کشد.

با ده سال زمان گذاشتن در رشته دیگری هم می توانید در آن رشته متخصص شوید و به همین درآمد برسید. می توانید در رشته دیگری تحصیل کنید که به آن علاقه مند هستید. مثلا کسی که با بیست و سه سال سن و با رشته مهندسی مکانیک است ده میلیون تومان، از راه طراحی موتور خانه ها و طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان ها و برج ها، کسب درآمد می کند. پس کسب درآمد بالا حتما با تحصیل در رشته پزشکی میسر نمی شود. پزشکانی هم هستند که حتی اجاره مطب شان را نمی توانند بدهند. درست است که پول یک انگیزه خوب است اما تحصیل نباید فقط بخاطر پول باشد. باید زمانی را که صرف این کار می کنید در نظر بگیرید. در هر رشته ای که تحصیل کنید شاید کمی دیرتر به پول برسید، اما مطمئنا خواهید رسید.

 

پرستیز شغلی

خیلی ها بخاطر پرستیژ شغلی تصمیم به تحصیل مجدد در رشته پزشکی و دندانپزشکی می گیرند. می گویند: من پزشک یا دندان پزشک بشوم پرستیژ خیلی بالاتری خواهم داشت! در روانشناسی تکاملی این موضوع مطرح است، که پزشک ها و دندان پزشک ها را افراد بالاتری در جامعه می بینند. اما این موضوع نباید جوری تلقی شود که تنها پزشکان جایگاه اجتماعی بالاتری دارند! ممکن است در سوپرمارکت محله تان یک فروشنده ای خوشنام، منصف، خوش برخورد هم موفق باشد. این فرد هم از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردار است و پرستیژ شغلی دارد.

آیا می شود تنها به 1% جامعه احترام گذاشت و به 99% دیگر بی اعتنا بود؟ آیا یک وکیل، روانشناس، معلم، سخنران، فروشنده، مدیر، استاد دانشگاه و نانوا جایگاه اجتماعی ندارند؟ تنها رشته پزشکی نیست که از پرستیژ بالایی برخوردار است. بلکه در هر رشته ای اگر در آن سرشناس شوید و کارتان را درست انجام دهید، می توانید این پرستیژ را بدست آورید.

تائید طلبی و رضایت دیگران

انگیزه یک عده از افراد برای تصیل مجد در رشته پزشکی یا دندان پزشکی، خوشحال کردن دل پدر و مادرشان است. لطفا بخاطر دل مادر و پدرتان این کار را انجام ندهید. ممکن است خیلی ها غر بزنند که حتما رشته پزشکی را بخوانید. اما قرار نیست عمرتان را به خاطر چیزی که دیگران دوست دارند، یا آرزویی که دیگران برایتان در نظر گرفته اند، تلف کنید. هرگز به خاطر حس تائید طلبی و رضایت دیگران، سراغ این رشته نروید.

علاقه

می توان برای سه دلیلی که تا این مرحله بررسی شد، پیشنهاداتی مطرح کرد. اما آخرین دلیل در رابطه با علاقه ذاتی است. اگر علاقه ذاتی نباشد هیچ موفقیتی نمی توان کسب کرد. باید واقعا به رشته پزشکی از صمیم قلب علاقه داشته باشید. علاقه ای که از سمت خودتان باشد نه فشار اطرافیان. اینکه فقط احساس می کنید آن را بیشتر دوست دارید نمی تواند دلیل منطقی باشد.

شخصی رشته پرستاری خوانده بود. تصمیم گرفته بود رشته پزشکی بخواند. او می گفت رشته پزشکی را بیشتر دوست دارم. این شخص در محیط بیمارستان کار کرده بود و کاملا درک کرده است که کار پزشکی چگونه است. می توان گفت برای این شخص علاقه واقعی بوجود آمده است. اما کسی که فقط احساس می کند این رشته را دوست دارد ممکن است تحت تاثیر جو باشد.

بنابراین اگر تحصیل مجدد در رشته پزشکی بخاطر مواردی بود که در سه دلیل اول مطرح شد، یعنی بخاطر کسب درآمد، پرستیژ شغلی و تایید دیگران، هرگز این کار را انجام ندهید اما اگر واقعا به آن علاقه مند هستید این کار را انجام دهید.
موانع موجود بر سر راه قبول در رشته پزشکی

بدون شک هر مسیری در کنار خوشی هایی که دارد ممکن است ناخوشی هایی هم داشته باشد. مهم این است که برای رسیدن به چیزهایی که دوست می دارید، مجبورید چیزهایی را تحمل کنید که دوست ندارید. همیشه موانعی در راه موفقیت وجود دارد که در این بخش آنها را توضیح می دهیم. تا بدانید قرار است با چه موانعی برخورد کنید. تا هنگام مواجهه با آنها بهترین اقدام را انجام دهید.

نا امیدی و سرزنش دیگران

برخی از اطرافیان به محض اینکه متوجه شوند برای تحصیل مجدد در رشته پزشکی در حال تلاش هستید، شروع به گفتن حرف هایی نا امیدانه می کنند. مثلا می گویند: سنی ازت گذشته بیخیال! اصلا می تونی موفق بشی؟ فقط درصد کمی پزشکی قبول میشن فکر می کنی تو هم بتونی قبول شی؟ ما دعا می کنیم برات اما خیلی سخته..

این افراد بیشتر از آن که انگیزه تان را تقویت کنند، شما را سرکوب می کنند. هر کاری می کنند تا به شما بگویند این کار سخت است و نمی توانید از پس آن برآیید. در مواجهه با این افراد لطفا فقط سکوت کنید. اجازه دهید موفقیت تان در کنکور این سکوت را بشکند.

وقتی می خواهید از کوهی شروع به بالا رفتن کنید، نیازی نیست به همه بگویید من می خواهم به قله کوه صعود کنم! قبل از رفتن خیلی ها می گویند مسیر سختی داری. در راه ممکن است گرگ ببینی. ممکن است مار نیشت بزند. هوا در بالای کوه سرد است. آنقدر حرف های نا امیدانه می زنند تا شما را از رفتن پشیمان کنند. احتمالا دیگر هم نخواهید رفت. اما شما شروع به بالا رفتن کنید. به هیچکس هم چیزی نگویید! زمانی که به قله رسیدید و پرچم تان را زدید، همه صعودتان را خواهند دید.

 

کمبود وقت

بسیاری فکر می کنند با اختصاص دادن زمان کمی، می توانند موفق شوند. چنین نیست. برای موفقیت در رشته پزشکی باید زمان بگذارید. یک خانم بیست و هشت ساله ای برای برنامه ریزی کنکور تماس گرفته بود. او لیسانس مامائی داشت و همزمان در دو مطب کار می کرد. در طول روز حداکثر چهار ساعت می توانست برای درس خواندن زمان بگذارد. با این حال قصد قبولی در رشته دندان پزشکی دانشگاه تهران را هم داشت! درخواست او مثل معجزه می ماند. با این ساعات کم مطالعه نمی توان در چنین رشته و دانشگاهی تحصیل کرد.

باید شرایط تان را برای تحصیل مجدد در رشته پزشکی، در نظر بگیرید. زمان تان را برای درس خواندن درست تخمین بزنید. شرایط تان را واقع بینانه بررسی کنید. زمان کم برای درس خواندن مانع موفقیت در این رشته خواهد بود.

 

حوصله و انگیزه

سومین مانع، میزان انگیزه برای درس خواندن است. باید ببینید آیا انگیزه تان قوی است؟ اصلا حوصله درس خواندن را دارید؟ باید بررسی همه چیز را بررسی کنید تا وسط مسیر نا امید نشوید. مطمئن شوید که واقعا می خواهید این کار را انجام دهید. نه اینکه شروع کنید و بعد از مدتی آن را کنار بگذارید. اگر همچنان شک دارید یا مطمئن به انجام آن نیستید، پیشنهاد می کنیم اصلا این کار را شروع نکیند.

درست است که بی انگیزگی برای همه افراد اتفاق می افتد. اما باید انگیزه تان به قدر کافی قوی باشد تا شروع کنید. شما هم زمان هایی ممکن است بی انگیزه شوید که برای حل آن می توانید از مشاور تحصیلی خود کمک بگیرید. اما هرگز هدف اصلی که موفقیت در کنکور است را، فراموش نکنید تا انگیزه تان را بالا نگه دارد.

راهکار ها و پیش نیازهای موفقیت

رعایت استاندرهای مطالعاتی

اولین پیش نیاز موفقیت در کنکور رعایت استاندارد های مطالعاتی هست. ساعت مطالعه رتبه های برتر قبل از عید 40 الی 50 ساعت و بعد از عید حدود 50 الی 60 ساعت است. باید بتوانید خودتان را به این استاندارد مطالعاتی نزدیک کنید. تعداد تست هایی که باید حل کنید، هفته ای بین 500 الی 1000 است. برای رتبه برتر شدن حتما ساعت مطالعه استاندارد و حل تست را در برنامه ریزی درسی خود بگنجانید.

یادگیری مهارت ها

دومین پیش نیاز بالا بردن مهارت ها است. مهارت ها همان ابزارهایی هستند که سرعت رسیدن به موفقیت را برایتان چندین برابر خواهند کرد. برای مثال افزایش سرعت مطالعه. یادگیری تندخوانی. افزایش تمرکز. تقویت حافظه و دیگر مهارت هایی از این قبیل، کمک خواهد کرد تا در زمان کمتر نتیجه مطلوب تری بگیرید. کسی که تمرکز بالایی در مطالعه داشته باشد در 1:30 دقیقه مطالعه، 1:20 دقیقه آن مفید خواهد بود.

یا کسی که استرس زیادی برای کنکور دارد. دائم نگران این است که آیا قبول می شود یا نه، اگر نتواند این استرس را کنترل کند با سرعت کمتری می تواند مسیرش را ادامه دهد. همچنین یادگیری مهارت های دیگری مثل هنر آزمون دادن و تحلیل آزمون هم نتایج فوق العاده تری برایتان رقم خواهد زد.

برنامه ریزی درسی

یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در کنکور داشتن برنامه ای منسجم است. زمانی که برنامه ریزی درسی خوبی داشته باشید دیگر خیال تان راحت خواهد بود. می دانید چه درس هایی را در چه زمانی باید بخوانید. دیگر می دانید هر روز باید چه کارهایی انجام دهید. چه مقدار درس ها را مرور کنید. برای برنامه ریزی درسی خود حتما از یک مشاور تحصیلی کمک بگیرید.
یادتان باشد منابع ما 2 نوع اند:

1- منابع تجدید پذیر

2- منابع تجدید ناپذیر

 

پول منبع تجدید پذیر است اما زمان نه. چقدر پول می توان داد تا یک سال جوان تر شد؟ اگر یک سال اشتباه درس بخوانید و زمان تان را از دست بدهید دیگر چگونه می توانید زمان از دست رفته را برگردانید؟ در صورتی که اگر از کسی که تخصص او مشاوره تحصیلی است کمک بگیرید، می دانید که چگونه یک سال کنکور را بگذرانید. به نحوی که بتوانید در شته پزشکی قبول شوید. پس ارزش دارد که برای تحصیل مجدد در رشته پزشکی هزینه صرف کنید. در عوض زمان تان را درست مدیریت کنید. داشتن یک مشاوره تحصیلی بسیاری از مشکلات تان را حل خواهد کرد.

 

اصلاح خود

در مسیر کنکور بیش از هر چیزی نیازمند اصلاح خود و روندتان هستید. برای این اقدام می توانید در یک آزمون آزمایشی شرکت کنید. پیشنهاد ما برای رتبه بندی آزمون های آزمایشی از لحاظ کیفیت اول گزینه دو بعد قلم چی است. سپس آزمون های آزمایشی سازمان سنجش است. حتما در یک آزمون آزمایشی شرکت کنید. آزمون هایتان را تحلیل کنید و مشکل تان را پیدا کنید تا در آزمون های بعدی آن را تکرار نکنید. نکته مهم در اصلاح خود داشتن صبر است. موفقیت یک شبه بوجود نمی آید. موفقیت یک شبه برای تحصیل مجدد در رشته پزشکی، تنها در کتاب ها است. موفقیت در واقعیت نیازمند این است مرحله به مرحله جلو بروید. با صبر و حوصله برای رسیدن به مرحله نهایی تلاش کنید.

به عنوان جمع بندی برای تحصیل مجدد در رشته پزشکی، باید واقع بین باشید. تمام فرصت ها، تهدیدات و توانایی های خود را در نظر بگیرید. تصمیمی بگیرید که ده سال بعد وقتی فکر می کنید بگویید اگر باز هم زمان به عقب برگردم همین مسیر را انتخاب می کنم. کاری کنید که هیچ گونه حسرتی نداشته باشید. طوری نشود که هر وقت پزشک یا دندان پزشکی را ببینید بگویید کاش من هم پزشک بودم! مسیر درست را انتخاب کنید و حتما از مشاوره تحصیلی کمک بگیرید. تا بتوانید تصمیم درست تری برای آینده خود بگیرید.

 

انتشارات گیلنا ناشر برتر کتب آموزشی کنکور

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش چهارم )

جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال بین دانسته …

مقالات
جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش سوم )

جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش سوم ) نکات مطالعه برای کنکور – روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) یکی از روش های صحیح مطالعه برای کنکور، روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) است. این روش یکی از روش های مطالعه موثر، جهت افزایش بازدهی است. روش …

تماس با خط 1
تماس با خط 2