انضباط شخصی چیست؟
- بهدست: محمدرضا بهادری
- دستهبندی: مقالات
- Tags: افزایش اراده, انضباط شخصی, تقویت اراده
انضباط شخصی چیست از نظر نشر گیلنا
بسیاری از دانش آموزان فکر می کنند برای موفقیت در کنکور باید همیشه پرانرژی و سرحال باشند! باید انگیزه برای درس خواندن شان همیشه در سطح بسیار بالایی باشد! وقتی از رتبه های برتر پرسیدند که آیا همیشه با انگیزه بودید؟ گفتند نه! از آنها پرسیده شد: روزهایی که بی انگیزه بودید دیگر درس نمی خواندید؟ باز هم گفتند: نه! درست است گاهی اوقات اراده برای درس خواندن پایین می آید. اما هر طور شده باید درس ها را مطالعه کرده و برنامه ریزی درسی مان را اجرا می کردیم.
اراده برای درس خواندن
در روانشناسی موفقیت می گوید: برای موفق شدن در ابتدای کار باید انگیزه بالایی وجود داشته باشد. تا شما را با شور و انرژی به سمت هدف تان هل دهد. اما ادامه مسیر مستلزم تعهد و انضباط شخصی است. تا در مسیر بمانید و به هدف دلخواه تان برسید. در این بخش بررسی می کنیم که انضباط شخصی چیست؟ چگونه می شود با کمک آن اراده برای درس خواندن را در خود پرورش دهیم؟
خیلی ها می گویند: می خواهم موفق شوم. برای خود هدف هم مشخص کرده ام. اما نمی دانم چرا بعضی روزها حوصله ندارم و برنامه ام را اجرا نمی کنم. اراده ام پائین است و می خواهم بیخیال کنکور شوم. شاید داستان 5 قورباغه را شنیده باشید. که 5 قورباغه در یک برکه بودند. 3 تای آنها تصمیم می گیرند که از آن برکه بروند. چند قورباغه باقی می ماند؟! همان 5 قورباغه! زیرا 3 تای آنها فقط تصمیم گرفتند بروند اما واقعا نرفته اند. یادتان باشد انگیزه شرط لازم برای موفقیت است اما کافی نیست. شرط کافی داشتن انضباط شخصی است. در این بخش3 نکته مهم در رابطه با انضباط شخصی را توضیح می دهیم. برای یادگیری تمام روش های افزایش انضباط شخصی می توانید، با مراجعه به سایت پتانسیل، وبینار انضباط شخصی را تهیه و دریافت نمایید.
سنگ بزرگ برداشتن
همیشه به خاطر داشته باشید، سنگ بزرگ برندارید زیرا سرتان می شکند. خیلی از افراد در برنامه ریزی خود روزی 20 ساعت مطالعه در نظر می گیرند! شاید بتوانند یک روز آن را اجرا کنند. اما در روز دوم خسته خواهند شد و بعد بیخیال اجرای آن می شوند.
برنامه ریزی این افراد دور از واقعیت است. مانند برداشتن چند هنداونه با دو دست! که هیچ کدام از آنها سالم به مقصد نخواهد رسید. برای موفق شدن باید هدف انتخاب کنید و برنامه ای معقول داشته باشید. طوری که کمی هم چالشی باشد. برای شروع روزی 4 الی 5 ساعت می توانید درس بخوانید. به یکباره برای خودتان برنامه ای 12 ساعته نریزید. زیرا وقتی نتوانید آن را اجرا کنید اراده برای درس خواندن به شدت پایین می آید و از برنامه ریزی درسی زده خواهید شد.
تفکر همه یا هیچ
مشکل خیلی ها که نمی توانند انضباط شخصی داشته باشند و برنامه هایشان را اجرا کنند، تفکر همه یا هیچ است. مثلا می گویند یا صد درصد برنامه را باید اجرا کنیم یا اصلا آن را اجرا نکنیم. یعنی یا سیاه سیاه یا سفید سفید! برای آنها خاکستری معنا ندارد. اگر قرار باشد ساعت 5 مطالعه خود را شروع کنند و ساعت 5:05 دقیقه شود، دیگر مطالعه نمی کنند. می گویند دیگر از ساعت 6 شروع می کنیم! چرا به خاطر 5 دقیقه باید 55 دقیقه را از دست بدهید؟!
هیچ وقت برنامه درسی 100% اجرا نمی شود. حتی اگر 90% آن هم انجام شود کافی است. افراد بسیار کمی می توانند 100% برنامه را اجرا کنند. اگر بخش کوچکی از برنامه اجرا نشد، نباید مانع شود تا بقیه برنامه را اجرا نکنید. تفکر صفر یا صد را کنار بگذارید و در این مورد کمال گرایی نداشته باشید.
مشکل داشتن برای شروع درس خواندن
مشکل افراد دیگری که نمی توانند انضباط شخصی داشته باشند، شروع کردن است. برای آنها سخت است که برنامه درسی شان را شروع به اجرا کنند. موفقیت یعنی از قانون اول نیوتن به قانون دوم نیوتن رسیدن. قانون اول نیوتن می گوید هر جسمی دوست دارد هر حالتی دارد را حفظ کند. یعنی اگر در حال سکون است دوست دارد همان حالت سکون و ایستایی خود را داشته باشد. اگر با سرعت ثابت در حال حرکت است دوست دارد همان سرعت ثابت را داشته باشد. اصلا با شتاب مخالف است.
زمانی که می خواهید ماشینی را هل دهید در ابتدا کار سختی است. اصلا تکان نمی خورد. اما به محض اینکه کمی تکان بخورد، حرکت می کند. دیگر انرژی کمتری برای هل دادن نیاز دارد و بعد از آن سرعت می گیرد. قانون اول نیوتن، زیگما صفر برابر صفر است. قانون دوم نیوتن همان موقعی است که شتاب می گیرید. پس فقط باید بر لختی غلبه کنید. سخت ترین قسمت درس خواندن برای کنکور هم، موقع شروع کردن آن است. لحظه ای که شروع می کنید، مطمئن باشید می توانید برنامه تان را اجرا کنید و آن را ادامه دهید.
تکنیک قانون 7 دقیقه
می توانید از تکنیک ” قانون 7 دقیقه” استفاده کنید. قانون 7 دقیقه می گوید: هر وقت شروع کاری یا شروع مطالعه برای تان سخت است، با خودتان بگویید 7 دقیقه از این کار را انجام می دهم و بعد از آن ولش می کنم! وقتی خودتان را گول می زنید که بعد از 7 دقیقه آن کار را ول خواهید کرد، احتمال بالایی دارد که بعد از آن 7 دقیقه کار را تا آخر انجام دهید. پس مهم ترین نکته شروع کردن است. مشکل بسیاری از افراد در زندگی این است که به جای شروع کردن فقط فکر می کنند و جرات شروع کردن ندارند. پس به جای پر کردن ذهن با افکاری که هیچ نتیجه ای در بر ندارد، سریع تر اقدام کنید.
انتشارات گیلنا ناشر برتر کتب آموزشی کنکور
بدون دیدگاه