رفع نواقص و کاستی های درسی با برنامه نشر گیلنا

مقالات

رفع نواقص و کاستی های درسی با برنامه نشر گیلنا

بیش‌تر دانش‌آموزان دوران طلایی نوروز را به دلیل شرایط خاصی که دارد به عنوان موقعیتی فوق العاده برای رفع نواقص و کاستی های درسی خود لحاظ می کنند. عده ای نیز تغییر مسیر می دهند و جهت حرکت خود را عوض می کنند. این آسیب بزرگی است که عده ای در آن گرفتار می شوند.

شرایط ایده آل این است که از این فرصت، جهت اصلاح نواقص و کاستی های درسی استفاده شود. معمولاً کسانی که «استراتژی اصلاح» را به کار می برند در ادامه ی مسیر وضعیت مناسب تر و مساعد تری دارند.

طبق برنامه ی راهبردی، در تاریخ هفتم فروردین درس‌های پایه و در پانزدهم فروردین درس‌های نیم‌سال اول دوازدهم را آزمون خواهید داد. پس برنامه ی درسی خود را بر اساس «استراتژی اصلاح» تنظیم کنید و از این فرصت بهترین بهره را ببرید.

 

مرور همراه با تسلط بر برنامه

بعضی از دانش‌آموزان خیلی دوست دارند خودشان را به همه‌ی مباحث موجود در برنامه‌ی راهبردی آزمون برسانند، اما از آن‌جایی که مباحث از لحاظ اهمیت با هم متفاوتند و میزان تسلط دانش‌آموزان هم در هر مبحثی متفاوت است، بنابراین کار راحتی نیست که یک دانش‌آموز با تسلط صد درصدی بر همه‌ی مباحث به جلسه‌ی آزمون برود. برای همین بهترین کار ممکن این است که از امروز به جای حساسیت زیاد بر پیش‌روی، مرور همراه با حل تست را آغاز کنید. این کار دو فایده دارد:

1- با مرور مطالب خوانده شده، تسلطتان بیش‌تر می‌شود. پس می‌توانید به سوالات مباحث خوانده شده پاسخ صحیح بدهید که این موجب ایجاد انگیزه برای شما می‌شود.

2- پیش‌روی نسبت به مرور انرژی بیش‌تری از شما می‌گیرد. هفته‌ی قبل از آزمون باید انرژی را ذخیره کرد. پس کار سبک‌تر (مرور) باعث می‌شود تا انرژی اصلی در جلسه‌ی آزمون صرف شود.

گذار مثبت از فصل بهار

فصل بهار، مهم‌ترین فصل مسیر پر از تلاش و تکاپوی کنکور است. این فصل با دوران طلایی نوروز آغاز شد و درنهایت به دوران جمع‌بندی ختم می‌شود. مهم‌ترین و عالی‌ترین همراه در گذر از این فصل، انرژی و انگیزه است. برای ساختن بهترین بهار، باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید:

1- انسان‌های مثبت‌اندیش بهترین همراه شما هستند. سعی کنید تا می‌توانید در کنار دوستان مثبت‌اندیش قرار بگیرید و از کسانی که آرامش را از شما می‌گیرند دوری کنید. کوچک‌ترین قدم‌های شما برای رسیدن به اهدافتان مؤثرند؛ بنابراین با انرژی مثبت پیش بروید.

2- توجه به نقاط مثبت بسیار مهم‌تر و مؤثرتر است. اگر بر درس‌ها و مباحثی که در آن‌ها قوی‌تر هستید تمرکز کنید، این مباحث در کنکور سراسری شما را یاری خواهند کرد. با توجه و تأکید، نقاط مثبت خود را پایدار کنید.

3- با خودتان تکرار کنید که از خوب به سمت عالی حرکت می‌کنید. لازم نیست در تمام درس‌ها صد درصد و کامل باشید. مهم این است که هر روز حتی با گام‌های کوچک به سمت بهتر شدن در حرکت باشید.

4- این نکته را فراموش نکنید که قبل از شما افراد بسیاری بودند که در فصل بهار با آرامش و انگیزه و تلاش مضاعف به راه خود ادامه دادند و جهش‌های بزرگ و چشمگیری داشتند. شما هم می‌توانید یکی از همین افراد باشید. پس بهار را دریابید.

5- در ترمیم و تکمیل مباحثی که در آن‌ها نیاز به تلاش بیش‌تری دارید، بکوشید. تنها کافی است هر روز مدت کوتاهی را بر همان مبحث تمرکز کنید تا با گام‌های کوچک به سمت یادگیری و تسلط پیش بروید.

امیدوارم فصل بهار برای شما هم فصل پیشرفت و انرژی مثبت باشد. همه چیز به افکار خودتان برمی‌گردد. مثبت بیندیشید.

 

نگرش موفق‌ها در کنکور

داستان «جک و لوبیای سحرآمیز» را شنیده‌اید؟ لوبیایی که یک‌شبه آن قدر رشد کرد که از ابرها هم رد شد! در دنیای واقعی چه گیاهی را سراغ دارید که یک‌شبه این قدر رشد کند؟ کدام کتاب از صفحه‌‌ی 148 آغاز می‌شود؟ کدام نوزاد را می‌شناسید که یک‌دفعه بیست‌ساله به دنیا بیاید، راه برود و حرف بزند.

مطمئنم سراغ ندارید؛ چون برای تکامل هر کدام از این‌ها، مدت‌ها زمان و انرژی صرف شده است. هر چرخه‌ای، دوره‌ی تکاملی دارد. انتظار نداشته باشید با تلاش کم و یک‌شبه، به موفقیت دست پیدا کنید.

افراد موفق هیچگاه و تحت هیچ شرایطی متوقف نمی‌شوند و این نگرش، یکی از رموز موفقیت آن‌هاست. افراد موفق هم شکست می‌خورند اما هیچ گاه خود را شکست‌خورده نمی‌دانند. این افرادبا نگرش مثبت خود می‌توانند در بدترین شرایط،بهترین چیزها را به دست آورند. این افراد یک نگرش دیگر هم دارند و آن تمایل به تغییر است. این تمایل از بازخوردهایی که در طول مسیر می‌گیرند نشئت می‌گیرد. آن‌ها عادات بد و نادرست خود را می‌شناسند و با راه‌حل‌های جدید، عملکرد خود را اصلاح می‌کنند. مثلاً دانش‌آموزی که طی 11 سال تحصیل، به روش مطالعه‌ی تشریحی و حفظ کردن عادت کرده است و در امتحانات مدرسه نیز عملکرد مطلوبی دارد، برای موفقیت در کنکور باید روش‌های مطالعه‌ی تستی را برای هر درس انجام دهد یا دانش‌آموزی که کندخوان است باید روش‌های تندخوانی را اجرا کند. درمجموع مهارت‌های مادرزادی بسیار اندک هستند و آن‌چه به دست می‌آوریم تنها در سایه‌ی صبر و تلاش و سخت‌کوشی است.

 

سندروم «جاماندن»

در مسیر یادگیری، گاه فکر می‌کنید مطلبی را که فراگرفته‌اید، فراموش کرده‌اید. دچار وسواس می‌شوید و به تکرار چندباره‌ی آن ترغیب می‌شوید. در این لحظات، دچار توقف و شاید انحراف از مسیر اصلی برنامه‌ی مطالعاتی‌تان می‌شوید. وسواس یکی از دلایل افت برنامه‌ای است.

موفقیت مسیری مستقیم و روبه‌جلوست که حاصل برنامه‌ریزی منظم و اجرای آن است. گاه فکر می‌کنید از یک مرحله‌ی خاص جا مانده‌اید و انگیزه‌ی برگشت به عقب در شما ایجاد می‌شود. ازدست‌دادن یک مرحله مثل ازدست‌دادن مشاهده‌ی منظره‌ای در قطارِ در حال حرکت است. اصرار برای بازگشت به عقب، به معنای ازدست‌دادن همه‌ی موقعیت‌های بهترِ پیش رو و سرگرم‌شدن با موضوعی چه‌بسا کم‌اهمیت‌تر است که در گذشته اتفاق افتاده است.

اگر به دنبال تنظیم هدف جدید هستید یا می‌خواهید در برنامه‌تان تغییری ایجاد کنید، باید منتظر ایستگاه بعدی باشید. در ایستگاه بعدی، فرصت برای بازسازی و بازآفرینی هست. عقب‌گرد ممنوع!

 

انتشارات گیلنا ناشر برتر کتب آموزشی کنکور

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش چهارم )

جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال بین دانسته …

مقالات
جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش سوم )

جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش سوم ) نکات مطالعه برای کنکور – روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) یکی از روش های صحیح مطالعه برای کنکور، روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) است. این روش یکی از روش های مطالعه موثر، جهت افزایش بازدهی است. روش …

تماس با خط 1
تماس با خط 2