ادامه تحصیل یا کار از نظر نشر گیلنا

مقالات

ادامه تحصیل یا کار از نظر نشر گیلنا

از خودت بپرس، چرا می خواهم به دانشگاه بروم؟

دوست خوبم اگر دانش آموز هستی و روزانه ساعاتی را به درس خواندن اختصاص می دهی و با تمام انرژی ات می خواهی تلاش کنی تا در کنکور قبول شوی به تو آفرین می گویم، به خاطر اینکه برای روزهایت برنامه داری و می دانی که سعی و تلاش امروزت، آینده تو را می سازد. پیشنهادی برایت دارم و آن این است که سعی کنی یکبار با تمرکز کامل به سوالاتی که در ادامه نوشته شده است، فکر کنی و جواب واضحی برای آنها پیدا کنی. این جواب ها به تو کمک می کند تا عمیق تر به موضوع ادامه تحصیل در دانشگاه فکر کنی و بتوانی تصمیمات قاطعانه تری بگیری.

 

هدفت از شرکت در کنکور و رفتن به دانشگاه چیست؟
ایا این خواسته پدر و مادر توست و یا خودت هم با آنها هم عقیده هستی؟
آیا به این دلیل می خواهی به دانشگاه بروی که دوستان و هم سن و سالانت رفته اند؟
آیا فقط می خواهی این روال را نیز به عنوان یکی از مراحل زندگی تجربه کنی و کنجکاو هستی که دانشجو بودن چه حسی دارد؟
آیا فکر می کنی به این شیوه از استقلال فردی بیشتری بهره مند خواهی شد؟
آیا واقعا به درس خواندن علاقه داری و می خواهی به مدارج علمی برسی؟
فکر می کنی که از این طریق می توان از شغل بهتری برخوردار شوی؟

دوست خوبم تا به حال به این فکر کرده ای که چرا درس می خوانی و برای چه اینهمه برای قبولی در کنکور تلاش می کنی؟

برنامه تو چیست؟ هدف تو از دانشگاه رفتن چیست؟ پنج سال بعدی زندگی ات را چگونه می بینی؟

سعی کن قبل از هرگونه برنامه ریزی تحصیلی و یا شرکت در کلاس های کنکور، پاسخ این سوالات را پیدا کنی و بفهمی که برای چه می خواهی به دانشگاه بروی؟ پاسخ این سوال بسیار مهم است؛ زیرا تنها در صورتی که با میل و اراده و اختیار خودت ادامه تحصیل را انتخاب کنی، برای رسیدن به آن تلاش می کنی اما اگر به اصرار دیگران وارد دانشگاه شوی، در نیمه های راه انگیزه ات را از دست خواهی داد. اگر این کار واقعا خواسته قلبی ات باشد، حتی اگر پس از گرفتن دیپلم در کنکور قبول نشوی، مایوس نخواهی شد. در مورد انتخاب رشته تحصیلی هم همین موضوع وجود دارد، اینکه رشته تحصیلی ات در دانشگاه انتخاب خودت باشد و به آن علاقه داشته باشی، بسیار مهم است.

“رتبه اول رشته علوم انسانی در کنکور سراسری سال 94 مربوط است به علی کیانی، طبق گفته خودش در مصاحبه هایی که با وی انجام شده است، پدرش پزشک بوده و هم چنین علاقه داشته تا علی در کنکور پزشکی شرکت کند، اما این شخص به علت علاقه شخصی اش به رشته حقوق بین الملل، در دبیرستان از ریاضی فیزیک به علوم انسانی تغییر رشته داده است و واقعا توانسته است به آنچه که میخواست، دست یابد.”

نکته مهم اینجاست که وقتی بخواهی کاری را از ته دل انجام دهی، هرگز انگیزه خودت را از دست نخواهی داد، چه به آن هدف رسیده باشی و یا اینکه هنوز نرسیده باشی.

رویاهای خودتان را دنبال کنید نه رویاهای دیگران!

همه چیز به اولویت های یک انسان بستگی دارد و باید زندگی اش را بر اساس آنها پایه ریزی کند. شاید برای یکی درس خواندن اولویت باشد و برای دیگری کار کردن و برای شخص دیگری هیچ کدام. دوست من به یاد داشته باش که قرار نیست همه انسان ها شرایطی یکسان را پشت سر بگذرانند، تشخیص اینکه آیا می خواهی به دانشگاه بروی یا خیر بر عهده خود توست. قطعا داشتن مدرک دانشگاهی می تواند برای آینده شغلی هر کسی مفید باشد، اما اگر شغلی را در نظر داری که بیش از مدرک دانشگاهی به مهارت نیاز دارد، سعی کن که زمان و انرژی اصلی خود را بر آن کار متمرکز کنی. فرصت های زندگی تو دیگر باز نمی گردند و نباید با انتخابی نادرست آنرا هدر بدهی. چشم و هم چشمی با دیگران و فشارهای والدین نباید باعث شود که تو از هدف و کاری که دوست داری صرف نظر کنی.

اگر می خواهی وارد بازار کار شوی و علاقه چندانی به ادامه تحصیل در دانشگاه نداری، پس باید به دنبال آنچه بیشتر به آن علاقه داری بروی.
هر انسانی در یک شرایط و در یک کار خاص موفق است. نیاز به یادگیری و کسب دانش همیشه در آدمی زنده است و ما افراد زیادی را دیده ایم که پس از ورود به بازار کار به دلایل مختلف احساس نیاز به تحصیلات دانشگاهی پیدا کرده اند و به دنبال یادگیری آن رفته اند. هیچ گاه برای انجام کاری که به آن علاقه داری دیر نخواهد بود.
تمامی این صحبت ها به این خاطر است که تو بتوانی به خوبی تشخیص دهی آیا قبولی درکنکور آرزو و هدف توست و یا تحت تاثیر اطرافیان در این مسیر قرار گرفته ای!

تناسب رشته دانشگاهی با توانمندی های فردی

تو به عنوان یک دانش آموز علایق مخصوص به خودت را داری، برای مثال به این فکر می کنی که روزی جراح قلب بزرگی شوی. برای ارزو و هدفت هیچ محدودیتی وجود ندارد اما مسئله مهم این است که حتما باید توانایی هایت را نیز در نظر بگیری. همین ارزیابی توانایی و استعداد می تواند به تو در انتخاب رشته مناسب در دانشگاه و همچنین انتخاب شغل آینده کمک بزرگی کند. بعضی از افراد فکر می کنند که یک مشاور کنکور فقط در زمینه آزمون کنکور می تواند به آنها کمک کند؛ اما این در حالی است که اگر تو تمام خواسته هایت را با او در میان بگذاری، او بهتر می تواند نقاط ضعف و قوت تو را ارزیابی کند و راهنمایی های بهتری را در اختیارت قرار دهد. با کمک یک مشاور می توانی نتایج ازمون هایی را که به صورت ماهانه در آنها شرکت می کنی، تفسیر نمایی و این تحلیل می تواند کمک بزرگی باشد برای رفع کردن نقاط ضعف و قوی کردن خودت در درسهایی که در آنها درصد کمی به دست آورده ای.
برای موفقیت در دانشگاه حتما لازم نیست که شاگرد اول دبیرستان باشید

اگر تصمیم خودت را گرفته ای و واقعا ادامه تحصیل هدف اصلی توست، باید مهارت های مطالعه را بیاموزی. کیفیت یک مطالعه به تعداد ساعاتی که صرف می کنی نیست؛ بلکه به این مربوط است که تو چقدر یاد گرفته ای و در تست زنی چگونه عمل خواهی کرد. نمرات تو در مدرسه نمی تواند سند قطعی موفقیتت در دانشگاه باشد؛ زیرا برای موفقیت در تحصیلات دانشگاهی خود به انگیزه و اشتیاق برای درس خواندن، تلاش بیشتر، توانایی رقابت سالم با دیگران و تمرکز بر مقوله تحصیل نیاز داری. تنها زمانی می توانی در دانشگاه موفق شوی که درس خواندن دغدغه اصلی ات باشد. چه بسیارند کسانی که در دبیرستان شاگرد اول بوده اند، اما پس از گرفتن دیپلم علیرغم تمایل خودشان نسبت به وارد شدن به محیط کار، بنا به اصرار والدین و دلایل جانبی دیگر به دانشگاه رفته اند و نتوانسته اند آنگونه که باید به موفقیت برسند؛ زیرا آنها انتخابی بر خلاف تمایل خود داشته اند.

امیدوارم پس از خواندن این مقاله بتوانی عمیقا فکر کنی و خواسته ی اصلی ات را مشخص نمایی.

 

انتشارات گیلنا ناشر برتر کتب آموزشی کنکور

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش چهارم )

جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال بین دانسته …

مقالات
جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش سوم )

جزوات انتشارات گیلنا در باب روش مطالعه ( بخش سوم ) نکات مطالعه برای کنکور – روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) یکی از روش های صحیح مطالعه برای کنکور، روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) است. این روش یکی از روش های مطالعه موثر، جهت افزایش بازدهی است. روش …

تماس با خط 1
تماس با خط 2