قبول شدن در رشته پزشکی و دندانپزشکی با برنامهریزی انتشارات گیلنا
- بهدست: محمدرضا بهادری
- دستهبندی: مقالات
- Tags: قبولی رشته پزشکی, قبولی رشته دندانپزشکی
قبول شدن در رشته پزشکی و دندانپزشکی با برنامهریزی انتشارات گیلنا
اول: مشخص کردن هدف
مرحله اول موفقیت در هر کاری، خصوصا در کنکور، این است که مشخص کنیم در نهایت به چه چیزی می خواهیم برسیم؟ و چرا می خواهیم به آن برسیم؟ باید مشخص کنیم که آیا می خواهم رشته پزشکی دانشگاه تهران قبول شوم. یا می خواهم رشته دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی قبول شوم. این ها می شود هدف. اما درچه سالی می خواهید قبول شوید،؟ در سال98 ؟ در سال99 ؟ در چه سالی؟ باید هدفتان را دقیق، واضح و شفاف روی کاغذ بنویسید.
چرایی هدف
مرحله بعد این است که مشخص کنید چرا می خواهید به این هدف برسید. می خواهم پزشکی قبول شوم اما برای چه؟ اصلا چه دلیلی دارد که به خاطرش رشته پزشکی قبول شوم؟ نیچه فلسفه ای را مطرح کرده است که می گوید: “اگر کسی چرایی موضوعی را بداند با هر چگونگی خواهد ساخت” چرا می خواهید رشته پزشکی قبول شوید؟ ممکن است یکی بگوید به خاطر کمک کردن به دیگران و نجات جان آدم ها. دیگری بگوید می خواهم درآمدم بالا برود و خانه و ماشین مورد علاقه ام را بخرم. یکی دیگر ممکن است بگوید من دوست دارم رشته پزشکی قبول شوم چون جایگاه اجتماعی بالایی دارد و در بین مردم محبوبیت بیشتری دارد. یا بگوید می خواهم رشته دندانپزشکی قبول شوم چون پدر و مادرم دوست دارند. من هم بخاطر جبران زحماتشان می خواهم در این رشته قبول شوم.
دلیل هدف
دلیل تان هر چه که هست محترم است. بنویسید که می خواهید چه رشته ای قبول شوید و چرا می خواهید به آن هدف برسید. چون اگر چرایی آن را بدانید، دیگر سختی های مسیر برایتان سخت نخواهد بود. اگر هم سخت باشد آن را تحمل می کنید و می پذیرید. زیرا می گویید می خواهم به هدفم برسم و این سختی ها را تحمل می کنم. آن موقع دیگر غر نمی زنید. لطفا هدف و دلایل رسیدن به هدفتان را برای خودتان یکبار واضح شفاف و مکتوب یادداشت کنید.
دوم: شایسته شدن
مرحله دوم شایسته شدن است. خیلی ها هدف های مختلفی در ذهن دارند. می گویند می خواهیم فلان رشته را قبول شویم. می خواهیم به فلان ماشین فلان خانه و به فلان جایگاه اجتماعی برسیم. اما هیچوقت با خود مشخص نمی کنیم که کسی که به این جایگاه رسیده، مثلا کسی که رشته پزشکی قبول شده چه ویژگی هایی داشته است؟ آیا در طول روز دو ساعت درس خوانده؟ در هفته چهار بار با دوستانش بیرون می رفته؟ رستوران و کافی شاپ و گیم نت می رفته؟ آیا کسی که رشته پزشکی قبول شده روزی سه ساعت با گوشی اش بازی می کرده و در شبکه های اجتماعی چرخ می زده؟
با خودتان فکر کنید کسی که رشته پزشکی قبول شده واقعا چه رفتاری داشته. خیلی ساده است. شما هم اگر همان رفتار را داشته باشید به آن می رسید. با خودتان دو دوتا چهارتا کنید و کلاهتان را قاضی کنید که آیا الان شایسته قبول شدن در رشته پزشکی هستید؟ شایسته کسب یک رتبه سه رقمی هستید؟ یک رتبه سه رقمی مثل شما رفتار می کند؟
شاید این حرف کمی سنگین باشد اما جنس آن از واقعیت است. کسانی که به هدف بزرگی رسیده اند بزرگ رفتار کردند. از یکسری خوشی هایشان زده اند. جیم ران جمله جالبی می گوید: “موفقیت مثل دویدن دنبال پروانه هاست. هر چقدر بدوید او بیشتر از شما فرار می کند”
شما باید شایسته بشوید. باید لیاقت این موفقیت را داشته باشید. اگر مثل یک رتبه برتر رفتار کنید و درست درس بخوانید مطمئنا به این هدف می رسید. پس لطفا مثل یک رتبه برتر رفتار کنید. مثل کسی رفتار کنید که رتبه پزشکی قبول شده و مثل او درس بخوانید.
سوم: برنامه ریزی برای پزشکی
مرحله سوم برنامه ریزی دقیق و تعیین گام های اجرایی برنامه است. تا اینجا هدف و دلیل را برای قبولی در رشته پزشکی مشخص کردید. قرار شد مثل یک رتبه برتر رفتار کنید و ساعت مطالعه تان را بالا ببرید. اما تعیین هدف بدون برنامه ریزی، رویایی بیش نیست. مشخص کردید که یکسال دیگر رشته پزشکی قبول می شوید و به رتبه دو یا سه رقمی می شوید. اما امروز باید چکارکنید؟ فرادا باید چکار کنید؟ هفته بعد باید چکار کنید؟ سه ماه دیگر کجایید؟
برنامه ریزی یعنی مشخص کنید که امروز دقیقا چکاری باید انجام دهید. این ساعت چه کاری انجام دهید. در واقع برنامه ریزی مشخص می کند تا گام های اجرایی و قدم های کوچکی که شما را به سمت هدفتان ببرد، چه چیزهایی است. به این روش، روش کالباسی می گویند. روش کالباسی یعنی آن را خرد کردن.
برای برنامه ریزی توصیه قاطع ما این است که حتما از یک مشاور کمک بگیرید. از یک مشاور تحصیلی که او را قبول داشته باشید. می توانید از مرکز مشاوره ما هم کمک بگیرید. اما حتما از یک مشاور تحصیلی و یک برنامه ریزی حرفه ای استفاده کنید. زیرا امسال دیگر وقت آزمون و خطا ندارید!
حدود 65% داوطلبان که برای برنامه ریزی و مشاوره به مرکز مشاوره ما می آیند، داوطلبان فارغ التحصیل هستند. یعنی کسانی اند که یک بار کنکور داده اند و شکست خورده اند. و برای گرفتن برنامه به ما مراجعه می کنند. زیرا فهمیده اند که ارزش زمان شان خیلی مهمتر از ارزش پولشان است. حتی مهم تر از غرورشان است. متاسفانه خیلی از داوطلبان می گویند: من خودم بلد هستم چگونه درس بخوانم! بلد هستم چگونه برنامه ریزی کنم! اما متاسفانه ممکن است به نتایجی که دلشان می خواهد به راحتی دست پیدا نکنند.
بیت جالبی از حافظ است که می گوید: در بیابان فنا گم شدن آخر تا چند، ره بپرسیم مگر پی به مهمات بریم، حافظ آب رخ خود بر در هر سفله مریز، حاجت آن به که بر قاضی حاجات بریم.
چهارم: مهیا کردن شرایط
مرحله چهارم مهیا کردن شرایط است. یعنی باید ببینید که چه چیزهایی نیاز دارید. ابزارهای موفقیت تان چه چیزهایی هستند. چه کتاب هایی باید تهیه کنید. آیا باید کلاسی ثبت نام کنید؟ قرار است کجا درس بخوانید؟ در خانه یا مدرسه یا کتابخانه یا پانسیون مطالعاتی؟ از چه DVD ها آموزشی باید استفاده کنید؟ پیشنهاد می کنم که قبل از این که کتابی بخرید، DVD تهیه کنید یا کلاسی ثبت نام کنید، حتما در این زمینه مشورت بگیرید. این نباشد تا کلاسی را دیدید درجا ثبت نام کنید. قبل از اینکه به هر موسسه ای در DVD خریدن اعتماد کنید، کمی پرس و جو کنید. برای مشورت خرید محصولات کنکور، می توانید از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.
پنجم: حرکت کنید
مرحله پنجم این است که شروع کنید. خیلی خوب است که همه شرایط آماده باشد و بعد شروع کنید. اما این ایده آل است. خیلی از اوقات ممکن است شرایطتان ایده آل نباشد. لازم نیست همه شرایط عالی باشد تا شروع کنید. شما شروع کنید، شرایط خود به خود عالی خواهد شد. خیلی خوب است که مشاور داشته باشید. اما اگر فعلا نمی توانید مشاور داشته باشید، خودتان یک برنامه بریزید و شروع کنید. خیلی خوب است که DVD داشته باشید اما اگر ندارید خودتان شروع کنید. خیلی خوب است که سر کلاس های کنکور معلم های برتر بروید اما اگر نمی توانید و امکانش را ندارید شروع کنید.
این ها کاتالیزگر های موفقیت هستند. داشتن آنها خیلی عالی است اما فعلا با هر امکاناتی که دارید شروع کنید. منتظر عالی شدن شرایط نباشید. شما شروع کنید و مطمئن باشید شرایط عالی خواهد شد.
انتشارات گیلنا ناشر برتر کتب آموزشی کنکور
بدون دیدگاه