چگونه میتوان با انتشارات گیلنا در رشته نمایش موفق شد قسمت (3)
- بهدست: محمدرضا بهادری
- دستهبندی: مقالات
- Tags: عرفی رشته نمایش،معرفی رشته ها،معرفی رشته های هنر
چگونه میتوان با انتشارات گیلنا در رشته نمایش موفق شد قسمت (3)
گرایش نمایش عروسکی:
نمایش عروسکی یکی از قدیمیترین شیوههای نمایش است که در دورانهای گذشته هنگامی که ظاهراً سرگرمیهای کمی وجود داشت، جوانان و پیران از هر طبقه اجتماعی شیفته آن بودند چون با آن که عروسکها بیجان هستند، نمایش عروسکی نزدیکتر از هر شکل نمایشی با تماشاگر رابطه برقرار میکند و عروسکگردان با مهارت بسیار، نظریات اخلاقی، سیاسی واجتماعی خود را از طریق نمایش بازگو میکند. در حال حاضر نمایش عروسکی رونق گذشته را ندارد و در بسیاری از کشورها تنها شیوهای از تئاتر کودک و نوجوان قلمداد میشود. حتی اگر ما نیز آن را شیوهای از تئاتر کودک و نوجوان قلمداد کنیم، باید برای پاسخگویی به خیل عظیم کودکان و نوجوانان کشورمان به آموزش این شیوه از نمایش بپردازیم تا دانشجویان رشته تئاتر ضمن آشنایی با ساخت و کار انواع عروسکها از جمله عروسک نخی، میلهای، دستکشی و سایهای و همچنین آموزش فن صدا بتوانند در این زمینه مهارتهای لازم را کسب کنند.
دروس تخصصی گرایش نمایش عروسکی:
کارگاه نمایش عروسکی، طراحی و نقاشی، فن بیان، نمایشنامهنویسی عروسکی، موسیقی در نمایش، شناخت مواد، تاریخ نمایش عروسکی، آشنایی با فضاهای سنتی، موسیقی در نمایش عروسکی، ماسک و گریم، شیوههای نمایش در ایران، کارگردانی نمایش عروسکی، طراحی صحنه نمایش عروسکی، آشنایی با ادبیات کودکان، دیدن و تحلیل نمایش عروسکی، بازیگری نمایش عروسکی، کودک و نمایش، پایاننامه.
تواناییهای لازم:
هنر تئاتر یک هنر جمعی است؛ یعنی یک هنرمند تئاتر نمیتواند به تنهایی فعالیت کند به همین دلیل باید فردی انعطافپذیر بوده و توانایی کار گروهی را داشته باشد. همچنین لازم است فردی خلاق و نوآور باشد. یک بازیگر باید علاوه بر صدای رسا و بدون تنش و لرزش و آمادگی جسمانی خوب، اندیشهای پویا و حسی قوی داشته باشد تا بتواند فضای ذهنی نمایش را تصور کرده و بازسازی کند. دانشجوی ادبیات نمایشی نیز باید قلم خوبی داشته و اطلاعات عمیقی در مورد اقتصاد، روانشناسی، جامعهشناسی، فرهنگ و ادبیات ایران و جهان داشته باشد و همچنین صبور و با حوصله باشد چون نوشتن یک نمایشنامه روزها و حتی ماهها طول میکشد.
موقعیت شغلی در ایران:
هنر تئاتر که به تعبیری همزاد انسان است، برجستگی و اهمیت خاصی دارد. چون نماد ارزشمندی از شعائر، جشنها، سوگها، فرهنگ و اندیشه یک جامعه است. به همین دلیل باید به آموزش و گسترش این هنر اهتمام ورزید. یعنی نباید سالنهای تئاتر ما به چند سالن در شهر تهران محدود شود و نباید فارغالتحصیلان رشته تئاتر بیکار بوده یا شغلی بیارتباط با تحصیلات دانشگاهیشان داشته باشند. اما متأسفانه در عمل بسیاری از فارغالتحصیلان این رشته جذب بازار کار نمیشوند و با این که در چند سال اخیر شاهد رشد قابل توجه هنر تئاتر بودهایم، اما هنوز این هنر به توجه بیشتر مالی و معنوی نیازمند است.
البته در حال حاضر نیز یک فارغالتحصیل مستعد این رشته که خلاقیت و دانش لازم را داشته باشد، هیچ وقت بیکار نخواهد ماند و حتی به جای این که او به دنبال کار باشد، دیگران به دنبال او خواهند بود و میتواند در مراکز دولتی مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی یا صداوسیما مشغول شود یا در گروههای آزاد هنری فعالیت اجرایی داشته باشد.
انتشارات گیلنا ناشر برتر کتب آموزشی کنکور
بدون دیدگاه