برنامه ریزی اختصاصی در انتشارات گیلنا ( بخش چهارم )
- بهدست: محمدرضا بهادری
- دستهبندی: مقالات
- Tags: برنامه ریزی, مدیریت زمان
برنامه ریزی اختصاصی در انتشارات گیلنا ( بخش چهارم )
گام چهارم: بهینه کردن برنامهی زمانی
۱. توجه کنید که صبحها چقدر انرژی دارید
مهارتهای تفکر انتقادی و خلاقیت در بیشتر مردم، در زمان صبح نسبت به زمانهای دیگر بیشتر است و معمولا این مهارتها و تواناییها، با نزدیک شدن به انتهای روز، کاهش مییابد. اگر شما نیز چنین هستید، فعالیتهایی (مانند نوشتن) را که نیاز به قدرت تفکر و خلاقیت زیادی دارند، در زمان صبح انجام دهید. ولی شاید ترجیح میدهید که خلاقانهترین کارهای خود را در هنگام شب انجام بدهید. تفاوتی ندارد، زیرا در اینجا تنها مسئلهی مهم، رسیدن به برنامهی زمانی مؤثری است که با شما و نیازهایتان مطابقت داشته باشد.
۲. توجه کنید که بعدازظهرها چقدر انرژی دارید
اگر شما نیز مانند بیشتر مردم باشید، انرژیتان تا بعدازظهر، تا حدی تحلیل میرود. در این صورت، بعدازظهر زمان مناسبی برای انجام کارهای عادی و خستهکنندهای است که نیازی به فکر کردن زیاد ندارند. مثلا میتوانید ملاقاتها، جواب دادن به ایمیلها و غیره را به بعدازظهرها موکول کنید.
۳. توجه کنید که هنگام شب چقدر انرژی دارید
برای بسیاری، شبها زمان مناسبی برای برنامهریزی و آماده شدن برای روز بعد است. کارهایی که برای آماده شدن برای روز بعد انجام میدهیم، شامل کارهایی مانند آماده کردن ناهار روز بعد، بیرون آوردن لباسهای مورد نیاز و مرتب کردن لباسها و وسایل است.
۴. عادتهای مورد نیاز برای دستیابی به اهدافتان را در خود ایجاد کنید
برای نمونه، ۳۰ دقیقه در روز را به نوشتن رُمان یا یادگیری باغبانی اختصاص دهید. اگر هر روز کمی در مسیر دستیابی به اهدافتان حرکت کنید، عادتهای خوبی را برای ادامهی این مسیر، در خود ایجاد خواهید کرد. عمل کردن طبق این عادتها مانند این است که روی خلبان اتوماتیک قرار گرفته باشید و به طور خودکار، کارهای لازم برای دستیابی به اهدافتان را انجام دهید. اساسا هر کاری که به صورت منظم انجام میدهید (خوب یا بد)، در نهایت به یک عادت تبدیل میشود.
۵. برنامهی زمانی خود را آزمایش کنید
با دیدن برنامهی زمانیتان چه حسی دارید؟ آیا زمانهای مناسبی را برای انجام کارها تعیین کردهاید؟ آیا باید مواردی را اصلاح کنید؟ همه چیز را مورد به مورد بررسی کنید و هرکدام را که درست به نظر نمیرسد، تغییر بدهید. مجبور نیستید که تا پایان هفته یا ماه صبر کنید و میتوانید هر چند روز یک بار، برنامهی خود را اندکی تغییر بدهید تا زمانی که برنامهی زمانیتان، قابل اجرا شود. شاید لازم باشد که هر ماه، تغییرات کوچک یا بزرگی در آن ایجاد کنید و هرگز تصور نکنید که برنامهی زمانی شما، قطعی و غیرقابل تغییر است.
انتشارات گیلنا ناشر برتر کتب آموزشی کنکور
بدون دیدگاه