پیشنهادات علمی انتشارات گیلنا قسمت (1)
- بهدست: محمدرضا بهادری
- دستهبندی: مقالات
- Tags: تمرکز, توصیه علمی, درس خواندن, مدیریت کارها, مطالب علمی
پیشنهادات علمی انتشارات گیلنا قسمت (1)
با فرا رسیدن فصل امتحانات و نزدیک شدن به کنکور، بسیاری از دانش آموزان و دانش جویان آنچنان نگران وقت از دست رفته و نتیجهی امتحاناتشان میشوند که به تمامی رسانههای در دسترسشان سر زده و تمامی راهها را برای موفق شدن در این مسئله امتحان میکنند.
با این حال بسیاری از مطالب پشتوانهی علمی ندارند و بیشتر راهکارهایی هستند که برخی روانشناسان به طور کلی برای این مبحث مطرح میکنند اما در این میان یک سری توصیه به خصوص به چشم می خورند که کارشناسان موفق شدهاند با بررسی و آزمایشهای فراوان به آنها دست یافته و دادههایی علمی و عملی دربارهی کاربردی بودن آنها وجود دارد.
این توصیهها به علت قطعیتی که دارند بدون شک میتوانند به بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان در راستای رسیدن به نتایج مطلوب در امتحانات کمک کنند. در این مقاله ۲۰ حقیقت و توصیه علمی به چشم میخورند که می توانند شما را در فصل امتحانات یاری دهند؛
۱. زمانی که خوابتان میآید، درس بخوانید
زمانی که خوابتان میآید به جای آنکه کتاب غیر علمی در دست بگیرید، سعی کنید چند دقیقه به مطالعه بپردازید. محققان کشف کردهاند که مغز در حین خواب، حافظه را تقویت میکند و به همین دلیل احتمال دارد که تمام مسائلی را که پیش از خواب به آنها فکر میکنید را بهتر به یاد آورید.
۲. در فواصل زمانی کوتاه مطالب را مرور کنید
یک روش یادگیری جدید به نام« تکرار با فاصله» وجود دارد که بر اساس آن باید اطلاعات را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کرده و آنها را طی یک مدت طولانی دوره کرد. این روش به طور قطع بهتر جواب میدهد چرا که حفظ کردن یک مقاله بلند به صورت کلی بسیار سختتر است از به ذهن سپردن تعداد زیادی مطلب کوتاه.
۳. از جزییات مطالب داستان بسازید
جزییاتی موجود در یک مبحث را به صورت یک داستان عجیب درآورید تا بتوانید با بازگو کردن آن در ذهنتان، تمامیشان را به یاد آورید.
۴. حرکت کنید
تحقیقات زیادی نشان میدهد که درس خواندن در مکانهای مختلف میتواند احتمال به یاد سپاری آنها را بالا میبرد چرا که با هر تغییر مکان، ذهن مجبور میشود که در یک فضای جدید، مباحث را دوباره به یاد بسپارد.
۵. هر وقت خسته شدید مباحث درسی را عوض کنید
تمام انرژی خود را صرف یک مبحث نکنید. در عوض سعی کنید مطالب متفاوت زیادی در یک روز بخوانید. این تکنیک باعث میشود که استراتژی مناسبی در راستای حل مسائل و پاسخ دادن به سوالات در پیش بگیرید.
۶. از خودتان سوال بپرسید
سوال پرسیدن از خود میتواند بهترین گزینه برای مرور مطالب خوانده شده باشد. نگران نباشید و سعی کنید در آرامش مطالب خوانده شده با یک سری سوال ساده مرور کنید.
۷. مطالب را روی کاغذ بنویسید
پژوهشگران باور دارند که ذهن در هنگام نوشتن یک مطالب، آن را در محلی بسیار امنتر ذخیره میکند و به یاد آوردنش آسانتر میشود. سعی کنید همهی یادداشتهای مهم خود را دوباره بنویسید تا بتوانید تمامی آنها را به ذهن بسپارید.
۸. بلند بلند بخوانید
بلند بلند خواندن درس نیز میتواند به فرآیند یادگیری کمک کند چرا که شما یکبار مطلب را میخوانید و یک بار آن را میشنوید.
۹. قهوه و چای بنوشید
همه از تاثیر کافئین بر درس خواندن خبر دارند اما باید مراقب بود که یادگیری و هوشیاری شما به این نوع نوشیدنیها وابسته نشود.
۱۰. برای خودتان جایزه بگذارید
این جایزه میتواند یک شیرینی یا پیاده روی شبانه یا حتی ۵ دقیقه پرسه در شبکهی اجتماعی محبوبتان باشد. اینکه بدانید پس از تمام شدن بخشی از مطالعهی شما، یک جایزه انتظارتان را میکشد، میتواند اشتیاقتان را برای به اتمام رساندنش بالا ببرد.
انتشارات گیلنا ناشر برتر کتب آموزشی کنکور
بدون دیدگاه